Home » willem

IMG_2880Ik ben geboren in Mierlo-Hout, Noord Brabant in 1967 en heb gewerkt bij diverse groen bedrijven waaronder Hortus Haren, Klimop Groenonderhoud en De La Terre Groenbeheer. Ik ben nu werkzaam als keurmeester van bomen bij de Naktuinbouw.

Diverse studies en cursussen heb ik gevolgd waaronder Art & Design bij ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Groen is het thema in mijn leven.

Vanuit mijn werkervaring heb ik mij altijd verbonden gevoeld met de kracht en invloed van de natuur op mezelf als persoon. Deze kracht en eenvoud komt terug in mijn werk als houtbewerker en kunstenaar.

Mijn werkwijze is dat de letterlijke vorm van het hout de techniek stuurt en niet andersom. De techniek is ondergeschikt aan mijn doel namelijk de imperfectie en onvoorspelbaarheid van het hout benadrukken. Stam en structuur van het hout  bepalen het resultaat.

Mijn houtstudies zijn gemaakt van zelf gezaagd Taxushout.  Een inheems hardhoutsoort met een prachtige tekening. In spiritueel opzicht staat het hout van de Taxus symbool voor het eeuwige leven.

Bewerkt met kettingzaag en slijptol en afgewerkt met fijn schuurpapier zorgt het voor mijn eigen stijl en stempel. Hierdoor probeer ik zoveel mogelijk de eenvoud tussen de relatie mens en natuur te benadrukken. Ik houd van grove lijnen en silhouetten en geef daardoor geen details zodat mijn creaties  door iedereen anders geïnterpreteerd worden.

Rust, eenvoud, liefde en lijden zijn mijn levensthema’s.  De imperfectie in het leven intrigeert me en geef ik weer in het hout.

 

  info@schoneleij.nl of kijk op Facebook